22 Haziran 2015 Pazartesi

Kavurmalı Hamur Kızartması

Merhaba..
Mutlu ve bereketli haftalar dilerim.. 
Nasıl gidiyor Ramazan Ayı? Bizde çok şükür rahat geçiyor, hava yağışlı ve mevsime göre oldukça serin.. Hamd olsun rahatlıkla tutuyoruz orucumuzu.. 
Oruçlu geçirdiğimiz süre uzun olunca sahurlara daha bir önem veriyoruz bir çoğumuz, annemin hazırladığı sahurlar hala aklımda olsa da kendi sahurlarımı da lezzetlendirmeye çalışıyorum :) 
Hamur işleri susatır kanısı yaygın olsa da sahurda hamurişlerinden vazgeçemeyenlerdenim ben, bu pişilerde evvelki gece hazırladıklarımdan, daha öncede köyde annemle yapmıştık, o zaman fotoğraflamış tarifi Ramazan ayına saklamıştım :)

Malzemeler:
3 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
2-2,5 su bardağı un 
İç malzemesi: 200 gr. kavurma 
Kızartmak için: bolca sıvıyağ

Yapılışı:
Un hariç tüm malzemeler sırayla eklenip güzelce çırpılır ve kabarması için beş dakika beklenir..
Beş dakikanın sonunda öncelikle 2 su bardağı un eklenip yoğrulur daha sonradan kalan yarım su bardağı un azar azar eklenerek yumuşak ile sert arası bir hamur elde edilir..
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp merdane ile açılır, arasına kavurma konulup yarım ay şeklinde kapatılır. Sıvıyağda arkalı önlü kızartılır. 

Afiyet olsun..

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

kavurmalıda harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

benim ki peynirli olabilir mi acaba?
çok nefis görünüyor! ellerine sağlık kavurma tost :P