26 Ekim 2009 Pazartesi

Mahlepli Çatal



Trabzon-Gümüşhane gezmesine özel yaptığım tariflerin sonuncusu bu nefis çatallar. Tarifini sevgili arkadaşım arzumcum.blogcu' dan aldım ve hakikaten müthiş birşey oldu:) Kendisine buradan çok çok teşekkür ediyorumm.. Temennim daha güzel paylaşımlarda bulunmak...


Malzemeler:

100 gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı çatalların üzerine )
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı sirke
1 pk. kabartma tozu (ben dr. oetker in mahlep-susam aromalı kabartma tozunu kullandım bu yüzden mahlep koymadım denemenizi öneririm)
1 çorba kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:
Çörek otu

Yapılışı:

Tüm malzemeler sırasıyla eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan parçalar koparıp silindir yapılır ve üç tane 10 cm. boyundaki silindir parçalarını birbirine eklenir .
Yağlı kağıt serili tepsiye yapılan çatallar sıralanır.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.
180 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Afiyet bal şeker olsunn..

Hiç yorum yok: